Gelieve de Javascript-functionaliteit van je browser in te schakelen voor optimaal gebruik van deze website.

Een factuur maken – Welk programma gebruik je best (niet)?

Een factuur maken is met heel wat programma’s een koud kunstje. Maar software voor facturen vergelijken en uittesten kost tijd. En daar heb je altijd te weinig van als zelfstandig ondernemer.

In dit artikel helpen we je op weg om een factuur programma te kiezen dat het best past bij jouw eenmanszaak of kleine onderneming.

verder lezen

Verdienmodel Abonnementen – Interessant voor jouw bedrijf? [deel 1]

Van alle verdienmodellen spreekt het abonnementenmodel veel ondernemers écht tot de verbeelding. Met dank aan Netflix. Geef toe: soms droom ook jij wel eens weg van een horde trouwe abonnees en een omzet zo hoog als de Himalaya.

Maar voor het zover is, zet je best je muziekstreaming even op pauze en je smartphone op “niet storen”. Zoek samen met ons het antwoord op twee prangende vragen:

Kunnen abonnementen ook voor jouw bedrijf een meerwaarde betekenen?
Of is het te ingewikkeld en te duur om dit verdienmodel in jouw business model op te nemen?

verder lezen

Openstaande facturen vermijden? Van voorschotfactuur tot betalingsherinnering [10 tips]

Lig jij ‘s nachts ook wakker van openstaande facturen? Volkomen terecht. Elke factuur die niet, of te laat betaald wordt, kan het bestaan van jouw onderneming in gevaar brengen.

Ben jij het beu om te wachten op, of te smeken voor jouw geld? Lees dan onze 10 tips om openstaande facturen te vermijden.

Zelf je geld innen is immers sneller en goedkoper dan een incassobureau inschakelen. Extra bonus: klanten die op tijd betalen verhogen de kwaliteit van jouw nachtrust.

verder lezen

Meer geld verdienen als freelancer? 1 lijntje tekst maakt het verschil

Als freelancer het geld verdienen waar je recht op hebt, is soms heel uitdagend. Maar dat hoeven we je niet te vertellen. De oorzaak van lage of trage inkomsten is niet altijd bij jouw klanten te zoeken. Soms ligt het gewoon aan jezelf. Of toch een klein beetje.

En dat is goed nieuws. Je kan er namelijk zelf iets aan doen. Meer bepaald kan 1 lijntje tekst jouw financiële situatie verbeteren. Benieuwd welk lijntje dat is? Lees dan snel verder.

verder lezen

Je productiviteit verhogen als creatieve freelancer: 1 gouden tip

Productiviteit blijft voor veel freelancers een grote uitdaging. Ondanks al je goede intenties, ervaring en tal van tips die je uitgeprobeerd hebt, blijft het een uitdaging om productief te zijn. Maar deze ene gouden tip om jouw productiviteit te verbeteren , kan hier wel eens voorgoed verandering in brengen. Lees dus snel verder…

verder lezen

Je verkoopgesprek verbeteren? Pas deze gouden tip toe

Het verkoopgesprek heeft het digitale tijdperk van webshops, e-mails en sociale media overleefd. Het ziet er ook niet naar uit dat het ooit zal verdwijnen. Direct menselijk contact heeft zo zijn voordelen, ongeacht of je dit in het echt doet, via de telefoon, of Skype.

Toch wil dit niet zeggen dat elk verkoopgesprek succesvol is. Maar deze ene gouden supereenvoudige tip kan wel je kans op succes verhogen. Lees dus zeker snel verder…

verder lezen

Korting geven – 11 Tips om je Verkoop te Verhogen met Kortingsacties

Korting geven aan klanten lijkt voor veel ondernemers een absolute no brainer. Iedereen is namelijk gek op kortingen. Ook bedrijven, zelfstandigen en freelancers zijn niet afkerig van een koopje doen.

Als ondernemer krijg je daardoor misschien de indruk dat je geen keuze hebt tegenover jouw klanten. Wil je meer verdienen, dan moet je je prijzen af en toe tijdelijk verlagen. Maar klopt de paradox van korting geven om winst te maken wel?

Overweeg je ook om kortingen te geven? Neem dan even de tijd voor de onderstaande waardevolle tips, suggesties en antwoorden op vragen die elke ondernemer zich vroeg of laat stelt.

verder lezen

Google Kalender – 6 Tips om je werkagenda overzichtelijk te organiseren

Als (startend) bedrijf of zelfstandige moet je aan heel veel zaken tegelijkertijd denken. Een agenda is dan ook je beste vriend om je werk goed te organiseren. Natuurlijk kies je voor een digitale agenda waarmee je overal en altijd toegang hebt tot je planning. Zoals de Google Kalender.

Dankzij de koppeling tussen CoManage en je Google Kalender heb je naast je bedrijfsadministratie ook steeds je planning van afspraken binnen klikbereik.

De talloze extra mogelijkheden van Google Kalender laten je echt heel veel tijd besparen. Heb je 10 minuutjes? Lees onze 6 tips en verdien een veelvoud van je leestijd makkelijk terug…

verder lezen

De Verkoopprijs Bepalen voor je Producten – Tips voor Slimme Start-Ups

De verkoopprijs bepalen voor je producten is enorm belangrijk als je een onderneming wil oprichten. Per slot van rekening ga je met de verkoop van producten je brood verdienen. De keuzes die je maakt bij de prijsbepaling van jouw producten zal mee bepalen of je droog brood zal eten, of rijkelijk belegde sandwiches.

De moeite waard dus om heel goed over na te denken. Onze tips zetten je alvast op weg.

verder lezen

De Beste Prijs Bepalen voor jouw Diensten – 10 Tips voor Start-Ups

De prijs bepalen voor je diensten is één van de moeilijkere denkoefeningen voor start-ups. Er zijn tal van onzekere factoren waarmee je rekening moet houden. En een 3-tal modellen die je kan toepassen voor een goede prijsbepaling van je dienstenpakket.

Complexe materie dus, maar uiteindelijk superbelangrijk omdat dit mee je slaagkansen als start-up bepaalt. Reken even mee in onze 10 tips en simulaties.

verder lezen

Je Eigen Zaak Starten – Een familiebedrijf oprichten, of toch maar niet?

Een eigen zaak starten wil zeggen dat je veel keuzes moet maken. Eén van de keuzes die je misschien overweegt is of het een goed idee is om je eigen zaak te starten met je familie. Niet eenvoudig om te beantwoorden, maar we doen een poging.

Lees dus snel verder. En ontdek de voordelen en nadelen van een familiebedrijf.

verder lezen

Zelfstandige in Hoofdberoep – 10 Voordelen van Hoofdberoep vs Bijberoep

Zelfstandige in hoofdberoep worden is niet evident. De stap lijkt echt wel groot en riskant. En daarom beginnen velen hun carrière als zelfstandige in bijberoep.

Toch heeft het fulltime zelfstandigenstatuut ook zijn voordelen tegenover werken in bijberoep. We sommen er hier 10 van op. Twijfel je tussen bijberoep of hoofdberoep? Lees dan zeker verder.

verder lezen

Start-Up – Veel Dromen of Vooral Nachtmerries Voorkomen?

Als start-up neem je het spreekwoord “Voorkomen is beter dan genezen” maar best serieus. Één op de drie startende ondernemingen kan immers nooit drie verjaardagskaarsjes voor zijn zaak uitblazen. En dat is jammer.

Er zijn veel nachtmerries die jouw droom van een succesvolle start-up kunnen ondermijnen. Daarom is het verstandig om te leren uit anderen hun fouten. En deze te onthouden. Te herkennen. Te erkennen. En natuurlijk te vermijden.

Lees dus snel verder. En blijf onze tips voor starters volgen én toepassen.

verder lezen

Zelfstandige in Bijberoep – 10 Voordelen van Bijberoep versus Hoofdberoep

Zelfstandige in bijberoep worden is de veiligste manier om te weten te komen of het bestaan van zelfstandige echt iets voor jou is. Dit statuut biedt namelijk het beste van twee werelden: zekerheid én ruimte om je idee te toetsen.

Daarnaast biedt zelfstandige in bijberoep worden nog een reeks voordelen. Twijfel je nog? Lees dan zeker snel verder.

verder lezen

Project Management – 6 goede redenen om er nu mee te beginnen

Project management wordt vaak geassocieerd met grote opdrachten of ondernemingen. Toch kunnen eenmanszaken en kleine ondernemingen ook hun voordeel halen uit een gestructureerde aanpak van projecten.

In dit artikel bekijken we 6 vooroordelen tegenover project management en ontkrachten we deze mythes. Lees dus snel verder hoe je zonder extra inspanning, of tijd, je opdrachten beter kunt organiseren. En je zaak kan laten groeien.

verder lezen

Offerte Opvolgen – 5 tips om meer offertes te laten goedkeuren

Een offerte opvolgen is een noodzakelijk stap die veel ondernemers helaas over het hoofd zien. Zelfs al gebruik je CoManage – en maak je dus met enkele klikken een offerte– toch kost het je tijd.

Het is natuurlijk jammer als je offerte niet goedgekeurd wordt. Maar net zoals je een herinneringsfactuur kan sturen, kan je ook een herinnering sturen voor je offerte.

In dit artikel geven we je enkele praktische tips to seal the deal. Snel verder lezen dus.

verder lezen

Herinneringsfactuur: 7 vragen en antwoorden

Vergissen is menselijk. Vergeten ook. Dat neemt niet weg dat het wel héél vervelend is als klanten “vergeten” jouw factuur te betalen. Niets zo frustrerend als wachten op geld waarvoor je hard gewerkt hebt, maar dus niet op je bedrijfsrekening verschijnt.

Gelukkig is er de herinneringsfactuur. Op voorwaarde dat je deze zelf niet vergeet te sturen, is het de snelste manier om de tegenpartij te herinneren aan zijn verplichtingen. En hopelijk om jouw geld te krijgen.
verder lezen

Offerte Voorbeeld – Waaruit bestaat een offerte?

Een offerte voorbeeld – dat u verderop kunt downloaden – toont duidelijk aan uit welke onderdelen een offerte kan bestaan.

Let vooral op het gebruik van “kan” in de vorige zin. In tegenstelling tot bij een factuur zijn er namelijk geen wettelijke verplichtingen van wat er allemaal op een offerte moet staan.
verder lezen

Een Offerte Maken? – 5 Frustraties (en hoe deze te vermijden)

Een offerte maken kost tijd. Kostbare tijd. En als de klant jouw offerte uiteindelijk niet aanvaardt, is dit voorgoed verloren tijd. Dat wil helaas niet zeggen dat je als ondernemer helemaal geen offertes hoeft te maken. Offertes zijn immers cruciale documenten om de groei van je bedrijf te stimuleren.

We zetten in dit artikel vijf frustraties bij het maken van een offerte op een rij. En tonen aan dat je deze met CoManage volledig kan vermijden. Gratis. Of voor een luttel bedrag.

verder lezen

Schrikkeldag, een dag extra voor je bedrijfsadministratie?

29 februari. Vandaag is het schrikkeldag. Het is toch elke keer opnieuw een bijzondere dag. Een beetje een vaste waarde die – net zoals de Olympische Spelen en het WK Voetbal – één keer om de vier jaar langskomt.

Voor ondernemers als jij zijn deze 24 uur ongetwijfeld mooi meegenomen. Er is toch altijd een gebrek aan tijd om je zaak zo efficiënt mogelijk te kunnen runnen. Niet dan?

verder lezen

Online factureren vs facturatiesoftware

Veel bedrijven maken nog altijd gebruik van facturatiesoftware die geïnstalleerd moet worden op een computer. Het alternatief is een online facturatiepakket dat beschikbaar is op computers, smartphones en tablets.

Aan beide oplossingen zijn voor- en nadelen verbonden. We zetten in dit artikel de pro’s en contra’s van beide systemen op een rij.

verder lezen

Hoe maak ik een factuur?

Facturatie en administratie in het algemeen wordt door vele ondernemers en zelfstandigen gezien als iets wat er nog bij komt en na de uren gedaan moet worden.

Vaak gaat het maken van facturen gepaard met tijdsverlies en worden deze zaken uitgesteld tot het einde van de week of maand.

In deze post laten we jullie als ondernemer zien hoe je gemakkelijk en snel in 3 eenvoudige stappen een nieuwe factuur aanmaakt met CoManage.

verder lezen