Gelieve de Javascript-functionaliteit van je browser in te schakelen voor optimaal gebruik van deze website.

Facturen

Facturen zijn als regenbuien: je ziet ze liever gaan dan komen.

En toch is de kans groot dat je als ondernemer deze administratieve taak meer ervaart als een last dan als een lust:

• Tenzij je een cijferberoep uitvoert, zijn berekeningen met je rekenmachine,of in Excel, niet het meest aangename tijdsverdrijf.
• Administratieve taken kosten tijd die je liever op een andere manier besteedt.
• Op de koop toe verlies je vaak nog extra tijd met het opzoeken van je klantgegevens. Of zoeken in je mail naar die ene offerte.
• Zodra een factuur de deur uit is, kan/mag je deze nog niet vergeten. Ze moet ook betaald worden. Opvolgen is dus de boodschap.
• Wanneer de tijd daar is voor je btw-aangiften, moet je alle facturen nog netjes bij je boekhouder krijgen.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat veel freelancers, bijberoepers, zelfstandigen en vennootschappen geen prioriteit geven aan hun facturen.

Facturen opstellen kost tijd. Uitstellen kost geld.

En toch kan het ook anders. Sterker nog: als je als ondernemer succesvol wil zijn, moeten facturen hoog in jouw agenda staan. Ze zijn jouw enige manier om geld te krijgen.

Hoe vroeger je je geld vraagt, hoe sneller je betaald wordt.
Hoe sneller je je facturen maakt, hoe meer tijd je overhoudt voor zaken die jij belangrijk, of aangenaam vindt.
Hoe beter je je betalingen opvolgt, hoe sneller je kan groeien.

In deze reeks van artikelen helpen we je op weg. We tonen je hier niet alleen hoe je snel facturen kan maken. Gratis of aan een luttel bedrag van 9,90 euro per maand.

Daarnaast geven we je ook concrete tips over wat op je factuur moet staan. Hoe je het best kan verzenden, opvolgen, enz.

wil je graag ontdekken welke andere voordelen CoManage jou biedt op het gebied van facturatie? Neem dan snel hier een kijkje.

Een factuur maken – Welk programma gebruik je best (niet)?

Een factuur maken is met heel wat programma’s een koud kunstje. Maar software voor facturen vergelijken en uittesten kost tijd. En daar heb je altijd te weinig van als zelfstandig ondernemer.

In dit artikel helpen we je op weg om een factuur programma te kiezen dat het best past bij jouw eenmanszaak of kleine onderneming.

verder lezen

Openstaande facturen vermijden? Van voorschotfactuur tot betalingsherinnering [10 tips]

Lig jij ‘s nachts ook wakker van openstaande facturen? Volkomen terecht. Elke factuur die niet, of te laat betaald wordt, kan het bestaan van jouw onderneming in gevaar brengen.

Ben jij het beu om te wachten op, of te smeken voor jouw geld? Lees dan onze 10 tips om openstaande facturen te vermijden.

Zelf je geld innen is immers sneller en goedkoper dan een incassobureau inschakelen. Extra bonus: klanten die op tijd betalen verhogen de kwaliteit van jouw nachtrust.

verder lezen

Herinneringsfactuur: 7 vragen en antwoorden

Vergissen is menselijk. Vergeten ook. Dat neemt niet weg dat het wel héél vervelend is als klanten “vergeten” jouw factuur te betalen. Niets zo frustrerend als wachten op geld waarvoor je hard gewerkt hebt, maar dus niet op je bedrijfsrekening verschijnt.

Gelukkig is er de herinneringsfactuur. Op voorwaarde dat je deze zelf niet vergeet te sturen, is het de snelste manier om de tegenpartij te herinneren aan zijn verplichtingen. En hopelijk om jouw geld te krijgen.
verder lezen

Online factureren vs facturatiesoftware

Veel bedrijven maken nog altijd gebruik van facturatiesoftware die geïnstalleerd moet worden op een computer. Het alternatief is een online facturatiepakket dat beschikbaar is op computers, smartphones en tablets.

Aan beide oplossingen zijn voor- en nadelen verbonden. We zetten in dit artikel de pro’s en contra’s van beide systemen op een rij.

verder lezen

Hoe maak ik een factuur?

Facturatie en administratie in het algemeen wordt door vele ondernemers en zelfstandigen gezien als iets wat er nog bij komt en na de uren gedaan moet worden.

Vaak gaat het maken van facturen gepaard met tijdsverlies en worden deze zaken uitgesteld tot het einde van de week of maand.

In deze post laten we jullie als ondernemer zien hoe je gemakkelijk en snel in 3 eenvoudige stappen een nieuwe factuur aanmaakt met CoManage.

verder lezen