👀  Wist je dat je nu gratis 'view-only' teamleden kunt toevoegen? Bekijk hier hoe.
blog post header
 

Alternatief voor Striktly: overstappen zonder gedoe

CoManage is een uitstekend alternatief voor Striktly. De software is ook van Belgische bodem en je kan er al jouw “pre-accountancy” documenten mee maken en beheren. Wil je meer dan facturen maken? Dan bespaar je met CoManage al snel ettelijke honderden euro’s per jaar uit…

Laatste update: 13 mei 2023

Welk facturatieprogramma is goedkoper: Striktly of CoManage?

Het eerste opvallende verschil tussen Striktly en CoManage is de prijs. Als je enkel rekening houdt met de mogelijkheden van beide programma’s om facturen te maken, dan zijn ze alle twee betaalbaar voor KMO’s en freelancers.

Voor de goedkoopste facturatie pakketten betaal je per maand, excl. btw:

  • Striktly vanaf 25 euro (*)

  • CoManage vanaf 14,50 euro (**)

(*) Update: In oktober 2022 kostte het minimale abonnement 25 euro/maand. Op dit ogenblik zijn alle prijzen offline gehaald.

(**) Bron: de prijzen pagina van CoManage

Een prijsverschil van 126 euro per jaar is waarschijnlijk niet het sterkste argument om van Striktly over te schakelen naar een goedkoper alternatief, zoals CoManage. Maar als dat het enige is wat je verwacht van een tool, lees dan zeker het artikel over de verschillen tussen Striktly en CoManage als facturatieprogramma.

Zodra je meer wil doen dan facturen sturen, dan ziet het kostenplaatje er plots anders uit…

Conclusie: Als pure factuur tool bespaar je met CoManage minimaal 126 euro per jaar uit in vergelijking met Striktly.

Meer dan facturen maken? Groot prijsverschil

Met zowel Striktly als CoManage kan je veel meer dan facturen maken. Terwijl dit bij CoManage inbegrepen is in elk van de 3 pakketten, kan je bij Striktly jouw software samenstellen.

Je moet er kiezen uit “modules”. In de praktijk komen die overeen met administratieve taken die je al dan niet kan uitvoeren met behulp van het programma.

Hoe meer modules je kiest bij Striktly, hoe duurder het maandelijks bedrag.

Om onze eerste prijs indruk verder te verfijnen, hebben we hieronder de Striktly modules gekozen die in het duurste pakket van CoManage inbegrepen zijn.

Het prijsverschil tussen beide programma’s?

  • Bij Striktly betaal je vanaf 225 euro per maand (*)

  • Bij CoManage is de goedkoopste prijs 40,8 euro per maand (*)

(*) Bron: deze pagina van Striktly

(**) Prijs indien je betaalt voor 1 jaar. De tweede gebruiker is gratis.

Conclusie: Om projecten te beheren, facturen te sturen en tijd te registreren en dit alles overzichtelijk te kunnen bekijken in handige dashboards, betaal je op jaarbasis voor Striktly minimaal 2.700 euro. Bij CoManage betaal je 490 euro.

Belgische administratie software met verschillende aanpak

Striktly en CoManage zijn allebei software van Belgische bodem. Het grote prijsverschil kan je als volgt verklaren:

  • Striktly heeft 6 fysieke kantoren. CoManage 1. Huur, elektriciteit, internet… Hoe meer kosten je als bedrijf maakt, hoe meer je aan de eindgebruiker moet doorrekenen.

  • Striktly heeft verkoopteams. Sinds de oprichting in 2015 verloopt CoManage alles digitaal. Voor meer dan 1500 tevreden ondernemers is dit op geen enkel ogenblik een bezwaar geweest om tijd te winnen bij hun administratie. Het feit dat de prijs hierdoor democratisch gebleven is, was mooi meegenomen.

  • Ook investeerders geloven sterk in de kracht van CoManage. De ondersteuning zorgt er mede voor dat de tool voortdurend verder ontwikkeld wordt

Ook voor de opzegtermijn is er een groot verschil.

  • Bij Striktly moet je de opzeg per aangetekende brief melden, 6 maanden voor het verstrijken van het contract. Vergeet je dit te doen, dan wordt je contract stilzwijgend vermeld voor 1 jaar.

  • Bij CoManage kan je dit “op elk moment en zonder meer beëindigen”.

(*) Bron: Algemene voorwaarden van Striktly, zoals hier gepubliceerd.

(**) Bron: Algemene voorwaarden van CoManage

Conclusie: Kiezen is altijd een beetje verliezen. Bij Striktly moet je kiezen tussen functies. Bij CoManage beschik je meteen over een pakket waarmee je al je pre-accountancy taken snel kan uitvoeren en beheren.

Integraties met andere software

Striktly en CoManage zijn geen boekhoudsoftware. Maar beide programma’s kan je wel eenvoudig koppelen aan software van derde partijen.

Koppelingen boekhoudsoftware

Een factuur die je opmaakt in een van beide programma’s kan je zonder veel moeite inladen in een boekhoudprogramma. Op dit ogenblik heeft Striktly meer directe koppelingen dan CoManage.

Maar anderzijds kan je UBL-facturen, die voldoen aan de e-invoicing wetgeving in België, in de meeste boekhoudsoftware eenvoudig inladen. Dit bespaart jou of je boekhouder een hoop tijd.

Online payment providers

CoManage en Striktly kan je linken aan dezelfde online betaalprovider: Mollie. Dit resulteert in snellere betalingen en een nog hogere graad van automatisering bij je facturatie.

Kalender integraties

Striktly kan je koppelen aan een aantal digitale kalenders. In de beginjaren had CoManage ook een integratie met Google kalender.

Maar onze filosofie is dat we enkel aanbieden wat onze gebruikers echt nodig hebben. Op een bepaald ogenblik bleek de kalender meer een frivoliteit te zijn dan echt nuttig. Ondertussen heeft de projectbeheer functie de nood aan een extern programma vervangen.

Conclusie: Op het gebied van integraties met andere software biedt Striktly op dit ogenblik meer mogelijkheden dan CoManage. Maar het CoManage team breidt voortdurend de mogelijkheden uit. Wat vandaag nog niet bestaat, kan er binnenkort wel zijn.

Welke bedrijven gebruiken Striktly en CoManage?

Striktly richt zich op kmo’s. CoManage wordt daarnaast ook door freelancers en zelfstandigen uit alle sectoren gebruikt. Dit heeft deels te maken hebben met het grote prijsverschil tussen beide programma’s. Een eenmanszaak beschikt meestal niet over zo’n groot budget als een KMO.

Anderzijds stellen vooral zelfstandigen en freelancers ‘s avonds en in het weekend vragen op de CoManage chat.

Testimonial-CoManage.png

Omdat ons team 24/7 beschikbaar is voor assistentie, is dat natuurlijk een voordeel voor eenmanszaken die ook werken buiten de kantooruren.

Conclusie: Striktly richt zich vooral op kmo’s. CoManage is daarnaast ook een geschikt en betaalbaar programma voor freelancers.

Conclusie: is CoManage een goed alternatief voor Striktly?

Het prijsverschil tussen beide programma’s is groot. Zeker wanneer je meer wil doen dan facturen opsturen, bespaar je tot 2.200 euro per jaar met CoManage.

Overstappen van Striktly naar CoManage is bovendien eenvoudig dankzij de mogelijkheid om CSV-bestanden te importeren voor je producten en diensten en contacten.

Producten-en-diensten-importeren.png

Daarnaast kan je jouw facturatie nummering instellen zodat je zelfs tijdens je boekjaar kan overschakelen zonder problemen.

factuurnummer-wijzigen.png

Twijfel je nog? Dan hoef je bij CoManage geen afspraak te boeken. Je vult je e-mail in en kan meteen ontdekken of het voor jou echt een goed alternatief is voor Striktly.

Probeer CoManage gratis uit
14 dagen zonder aankoopverplichting 👍
🚀
Gebruik net zoals 1500 andere bedrijven CoManage en vereenvoudig je administratie!
Test 14 dagen gratis
zonder aankoopverplichting 👍