Gelieve de Javascript-functionaliteit van je browser in te schakelen voor optimaal gebruik van deze website.

Ondernemen

Verdienmodel Abonnementen – Interessant voor jouw bedrijf? [deel 1]

Van alle verdienmodellen spreekt het abonnementenmodel veel ondernemers écht tot de verbeelding. Met dank aan Netflix. Geef toe: soms droom ook jij wel eens weg van een horde trouwe abonnees en een omzet zo hoog als de Himalaya.

Maar voor het zover is, zet je best je muziekstreaming even op pauze en je smartphone op “niet storen”. Zoek samen met ons het antwoord op twee prangende vragen:

Kunnen abonnementen ook voor jouw bedrijf een meerwaarde betekenen?
Of is het te ingewikkeld en te duur om dit verdienmodel in jouw business model op te nemen?

verder lezen

Je productiviteit verhogen als creatieve freelancer: 1 gouden tip

Productiviteit blijft voor veel freelancers een grote uitdaging. Ondanks al je goede intenties, ervaring en tal van tips die je uitgeprobeerd hebt, blijft het een uitdaging om productief te zijn. Maar deze ene gouden tip om jouw productiviteit te verbeteren , kan hier wel eens voorgoed verandering in brengen. Lees dus snel verder…

verder lezen

Je verkoopgesprek verbeteren? Pas deze gouden tip toe

Het verkoopgesprek heeft het digitale tijdperk van webshops, e-mails en sociale media overleefd. Het ziet er ook niet naar uit dat het ooit zal verdwijnen. Direct menselijk contact heeft zo zijn voordelen, ongeacht of je dit in het echt doet, via de telefoon, of Skype.

Toch wil dit niet zeggen dat elk verkoopgesprek succesvol is. Maar deze ene gouden supereenvoudige tip kan wel je kans op succes verhogen. Lees dus zeker snel verder…

verder lezen

Je Eigen Zaak Starten – Een familiebedrijf oprichten, of toch maar niet?

Een eigen zaak starten wil zeggen dat je veel keuzes moet maken. Eén van de keuzes die je misschien overweegt is of het een goed idee is om je eigen zaak te starten met je familie. Niet eenvoudig om te beantwoorden, maar we doen een poging.

Lees dus snel verder. En ontdek de voordelen en nadelen van een familiebedrijf.

verder lezen

Zelfstandige in Hoofdberoep – 10 Voordelen van Hoofdberoep vs Bijberoep

Zelfstandige in hoofdberoep worden is niet evident. De stap lijkt echt wel groot en riskant. En daarom beginnen velen hun carrière als zelfstandige in bijberoep.

Toch heeft het fulltime zelfstandigenstatuut ook zijn voordelen tegenover werken in bijberoep. We sommen er hier 10 van op. Twijfel je tussen bijberoep of hoofdberoep? Lees dan zeker verder.

verder lezen

Start-Up – Veel Dromen of Vooral Nachtmerries Voorkomen?

Als start-up neem je het spreekwoord “Voorkomen is beter dan genezen” maar best serieus. Één op de drie startende ondernemingen kan immers nooit drie verjaardagskaarsjes voor zijn zaak uitblazen. En dat is jammer.

Er zijn veel nachtmerries die jouw droom van een succesvolle start-up kunnen ondermijnen. Daarom is het verstandig om te leren uit anderen hun fouten. En deze te onthouden. Te herkennen. Te erkennen. En natuurlijk te vermijden.

Lees dus snel verder. En blijf onze tips voor starters volgen én toepassen.

verder lezen

Zelfstandige in Bijberoep – 10 Voordelen van Bijberoep versus Hoofdberoep

Zelfstandige in bijberoep worden is de veiligste manier om te weten te komen of het bestaan van zelfstandige echt iets voor jou is. Dit statuut biedt namelijk het beste van twee werelden: zekerheid én ruimte om je idee te toetsen.

Daarnaast biedt zelfstandige in bijberoep worden nog een reeks voordelen. Twijfel je nog? Lees dan zeker snel verder.

verder lezen

Schrikkeldag, een dag extra voor je bedrijfsadministratie?

29 februari. Vandaag is het schrikkeldag. Het is toch elke keer opnieuw een bijzondere dag. Een beetje een vaste waarde die – net zoals de Olympische Spelen en het WK Voetbal – één keer om de vier jaar langskomt.

Voor ondernemers als jij zijn deze 24 uur ongetwijfeld mooi meegenomen. Er is toch altijd een gebrek aan tijd om je zaak zo efficiënt mogelijk te kunnen runnen. Niet dan?

verder lezen